Sonko wafle ryżowe z pestkami dyni
Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi wypiekane są z naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem obłuszczonych pestek dyni, alg morskich i soli. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym źródłem energii w żywieniu człowieka. Nie zawierają glutenu, cholesterolu ani sztucznych dodatków smakowych oraz zapachowych. Są smaczną, lekką i pożywną przekąską idealną na każdą porę dnia.
Zastanawiasz się nad zakupem produktu wafle ryżowe z pestkami dyni marki Sonko?
Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Sonko:
Składniki:
ryż brązowy (90,4%), pestki dyni (5,5 %), granulat z algami ( mąka kukurydziana, olej rzepakowy, sól, sproszkowane algi morskie (0,03%), barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilin), sól.
Zielone przebarwienia na waflach wynikają z obecności w produkcie granulatu z algami.
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję (1 wafel = ok. 9,3 g) | % RWS w porcji |
Wartość energetyczna |
1628 kJ 385 kcal |
153 kJ 36 kcal |
2 % |
Tłuszcz, w tym: | 3,9 g | 0,4 g | 1% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,1 g | < 1% |
Węglowodany, w tym: | 76, 0 g | 7,1 g | 3% |
- cukry | 1,2 g | 0,1 g | < 1% |
Błonnik | 3,3g | 0,3 g | |
Białko | 9,7 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,54 g | 0,05 g | 1% |
RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Produkt bezglutenowy.
Zielone przebarwienia na waflach wynikają z obecności w produkcie granulatu z algami.
Producent marki Sonko opisuje wafle ryżowe z pestkami dyni tak:
Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi wypiekane są z naturalnego ryżu brązowego z dodatkiem obłuszczonych pestek dyni, alg morskich i soli. Zawierają węglowodany złożone, które są najważniejszym i niezbędnym źródłem energii w żywieniu człowieka. Nie zawierają glutenu, cholesterolu ani sztucznych dodatków smakowych oraz zapachowych. Są smaczną, lekką i pożywną przekąską idealną na każdą porę dnia.
- bez glutenu
- z ziarnami słonecznika
- źródło błonnika
Nasze wafle ryżowe to produkowane z pełnoziarnistego ryżu brązowego chrupiące krążki. Wypiekamy je od wielu lat według autorskiej receptury i wzbogacamy o wyselekcjonowane ziarna i wartościowe składniki, takie jak pestki dyni, ziarna słonecznika czy nasiona wiesiołka. Wafle z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo i są pyszną bazą kanapek, zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Oddajemy w Twoje ręce różnorodne warianty smakowe tej bezglutenowej przekąski. Poznaj doskonały smak każdej z nich i podziel się nią z najbliższymi.
- składniki pochodzenia naturalnego
- Produkt bezglutenowy
- Źródło błonnika pokarmowego
- Wypiekane z naturalnego ryżu brązowego
- Wzbogacone różnorodnymi dodatkami
- Smaczna i chrupiąca alternatywa dla tradycyjnego pieczywa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Jak nasi klienci oceniają jakość wyrobu wafle ryżowe z pestkami dyni firmy Sonko? Czy możesz polegać na tych opiniach? Gusta klientów są różne, ale co ważne - w sklepie dodomku.pl opinie o produktach wystawiać mogą tylko osoby, które dany produkt kupiły, co sprawia, że są to opinie wiarygodne.
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 6 ocen.
inne produkty w kategorii wafle ryżowe