Sokołów Pasztet z żurawiną
Pasztet pieczony z mięs drobiowych i wieprzowych, wątróbki wieprzowej oraz aromatycznych ziół, takich jak suszony majeranek i gałka muszkatołowa. Do podstawowych składników dodano wyrazistą, naturalną żurawinę, która nadaje oryginalny, słodki smak. Wyrób charakteryzujący się odpowiednią konsystencją zapewniającą krojenie w cienkie, spójne plastry. Pasztet znakomity na kanapki.
Oglądasz produkt o nazwie Pasztet z żurawiną firmy Sokołów.
Jak powstał produkt Pasztet z żurawiną firmy Sokołów - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
SKŁADNIKI: mięso 61% (w tym: mięso z kurczaka: 37%, mięso wieprzowe: 24%), wątroba wieprzowa, bułka tarta (zawiera: mąka pszenna, woda, drożdże, sól), żurawina suszona 6% (cukier, olej słonecznikowy), mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka, tłuszcz wieprzowy, tłuszcz i skórki z kurczaka, cebula, białko wieprzowe, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, emulgator: E472c; białko sojowe, błonnik pszenny bezglutenowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; cukier, dekstroza, ekstrakt drożdżowy, olej rzepakowy, mąka pszenna.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia: 1171 kJ/282 kcal
tłuszcz 22 g
- w tym kwasy nasycone 8,4 g
węglowodany 6 g
- w tym cukry 1,5 g
białko 15 g
sól 1,6 g
Możliwa obecność: gorczycy, jaj, mleka łącznie z laktozą, selera.
Możliwa obecność: gorczycy, jaj, mleka łącznie z laktozą, selera.
Producent marki Sokołów opisuje Pasztet z żurawiną tak:
Pasztet pieczony z mięs drobiowych i wieprzowych, wątróbki wieprzowej oraz aromatycznych ziół, takich jak suszony majeranek i gałka muszkatołowa. Do podstawowych składników dodano wyrazistą, naturalną żurawinę, która nadaje oryginalny, słodki smak. Wyrób charakteryzujący się odpowiednią konsystencją zapewniającą krojenie w cienkie, spójne plastry. Pasztet znakomity na kanapki.
Produkt drobiowo-wieprzowy, pieczony, średnio rozdrobniony.
SOKOŁÓW jest jednym z największych producentów mięsa i przetworów w Centralno-Wschodniej Europie i jednym z czołowych liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w branży przetwórstwa mięsnego. Dzięki konsekwentnym i skutecznym działaniom, przywiązywaniem szczególnej uwagi do standardów bezpieczeństwa wyrobów, marka ”SOKOŁÓW” jest najbardziej znaną i najchętniej kupowaną marką produktów mięsnych w Polsce.
Temperatura przechowywania od +1°C do +6°C
PL
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
inne produkty w kategorii pasztet