Sokołów Kiełbasa biała parzona
Typowa polska biała kiełbasa parzona, niewędzona, w naturalnej osłonce. Produkt doskonale nadaje się na grilla oraz do przygotowania żurku. W smaku wyczuwalny pieprz i majeranek.
Oglądasz produkt o nazwie Kiełbasa biała parzona firmy Sokołów.
Jak powstał produkt Kiełbasa biała parzona firmy Sokołów - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
mięso wieprzowe (75%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko SOJOWE błonnik PSZENNY bezglutenowy, przyprawy (w tym majeranek), stabilizatory: trifosforany E451, cytryniany sodu E331, glukoza, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu E250
osłonka jadalna - jelito wieprzowe.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia: 1085 kJ/262 kcal
tłuszcz 23 g
- w tym kwasy nasycone 9,0 g
węglowodany 2,7 g
- w tym cukry <0,5 g
białko 11 g
sól 1,8 g
Możliwa obecność:
zbóż zawierających gluten, selera, gorczycy, mleka (łącznie z laktozą).
Producent marki Sokołów opisuje Kiełbasa biała parzona tak:
Typowa polska biała kiełbasa parzona, niewędzona, w naturalnej osłonce. Produkt doskonale nadaje się na grilla oraz do przygotowania żurku. W smaku wyczuwalny pieprz i majeranek.
Kiełbasa czysto wieprzowa, drobno rozdrobniona, parzona, niewędzona.
Kiełbasa w osłonkach naturalnych, dł. batonów ok 15 cm, średnica 30 mm. Batony barwy szarej do kremowej z widocznym pod osłonką prześwitującym farszem i majerankiem.
Temperatura przechowywania od +1°C do +6°C
Pl
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
"SOKOŁÓW" S.A.; Al. 550-lecia 1; 08-300 Sokołów Podlaski
inne produkty w kategorii kiełbasy, parówki