Jak powstał produkt Chipsy kukurydziane o smaku papryki firmy Sonko - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
57,5 % kukurydza popcornowa - bez łuski, granulat kukurydziany (24,1 % mąka kukurydziana, olej rzepakowy), oliwa z wytłoczyn z oliwek, sól, papryka w proszku, cukier, cebula w proszku, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), ekstrakt z drożdży, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, nasiona gorczycy, ekstrakt przypraw (papryka), aromat dymu wędzarniczego
Producent marki Sonko opisuje Chipsy kukurydziane o smaku papryki tak:
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
72 % mniej tłuszczu*, zroszone mgiełką oliwy, bez oleju palmowego, *w porównaniu do tradycyjnych chipsów
Sonko
Spróbuj również:
Sonko Chipsy kukurydziane zielona cebulka
Sonko Chipsy kukurydziane solone
Chipsy kukurydziane o smaku papryki.
Znak przekreślonego kłosa - PL-003-073
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Torebka