Jak powstał produkt Napój migdałowy niesłodzony firmy Natrue - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
woda górska Montseny, migdały 2,75%, olej słonecznikowy, węglan wapnia, guma gellan, lecytyna słonecznikowa, sól morska, witaminy A, D i E.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ML. PRODUKTU: wartość energetyczna 98kJ / 24kcal; tłuszcz 2,2g, w tym kwasy nasycone 0,2g, jednonasycone 1,2g, wielonasycone 0,8g; węglowodany 0,2g, w tym cukry 0,1g; błonnik pokarmowy 0,4g; białko 0,7g; sól 0,1g; wapń 120mg (15% zalecanego dziennego spożycia); witamina E 3,1mg (26% zalecanego dziennego spożycia); witamina D 1µg (20% zalecanego dziennego spożycia)
Producent marki Natrue opisuje Napój migdałowy niesłodzony tak:
Napój migdałowy wyróżnia się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, głównie kwasu oleinowego i kwasu linolowego. Zastąpienie w diecie tłuszczy nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi a niski poziom soli pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Zawiera dużo wapnia, niezbędnego do utrzymania zdrowych kości i zębów. Wapń również pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji organizmu. Oprócz właściwości zdrowotnych i odżywczych, smak tego napoju jest wyjątkowy, nawet przy niskiej zawartości kalorii. Jest idealny o każdej porze dnia prosto z lodówki, gdy potrzebujesz orzeźwienia i nawodnienia, na śniadanie, obiad lub kolację, lub po prostu jako przekąska, jest idealny dla osób, które chcą zrównoważyć swoją dietę o białka roślinne, może być stosowany w diecie wegańskiej, jak i w przypadku nietolerancji na laktozę, jako zamiennik mleka krowiego. Może również przyczynić się do zalecanego minimalnego spożycia 2 litrów wody dziennie.
Wybieramy słodkie migdały najwyższej jakości i rozprowadzamy je w wodzie, aby uzyskać wszystkie składniki odżywcze i właściwości sensoryczne (smak, zapach, konsystencję i konsystencję). Następnie dodajemy zrównoważone ilości wapnia i witamin A, D i E, po czym napój poddawany jest obróbce UHT, aby zapewnić standardy bezpieczeństwa żywności przed ostatecznym zapakowaniem.
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce (<4ºC) i zużyć w ciągu 3-4 dni.
Przed użyciem dobrze wstrząsnąć. Nadaje się jako składnik do gotowania.