Monini pesto Calabrese
Czy warto kupić produkt pesto Calabrese marki Monini?
Jak powstał produkt pesto Calabrese firmy Monini - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Czerwona papryka 38%, oliwa z oliwek 23%, ser ricotta 17% (serwatka z mleka, pasteryzowane mleko, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy E270), cebula, syrop glukozowy, sól, ser Pecorino Romano ChNP 2% (mleko, sól, podpuszczka), ser Grana Padano ChNP 2% (mleko, sól, podpuszczka, zawiera lizozym z jaj), skrobia kukurydziana, koncentrat pomidorowy, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas mlekowy E 270, aromat papryczki chilli w proszku, oregano.
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1212 kJ |
Wartość energetyczna | 293 kcal |
Tłuszcz | 27,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4 g |
Węglowodany | 8,6 g |
w tym cukry | 5,2 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 3,0 g |
Jaja : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Producent marki Monini opisuje pesto Calabrese tak:
inne produkty w kategorii koncentraty i przeciery