Melvit Siemię lniane
Zastanawiasz się nad zakupem produktu Siemię lniane marki Melvit?
Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Siemię lniane marki Melvit:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2227 kJ / 540 kcal |
Tłuszcz | 44 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Węglowodany | 23 g |
- w tym cukry | 1 g |
Błonnik | 21 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0,1 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Producent marki Melvit opisuje Siemię lniane tak:
Składniki: 2 filety z kurczaka, 8 łyżeczek sezamu, 4 łyżki siemienia lnianego, 2 łyżeczki miodu, 1 ząbek czosnku, 0,5 szklanki sosu sojowego, 0,5 łyżeczki imbiru, szczypta suszonych płatków chili.
Opis przygotowania: Przygotowujemy marynatę: sos sojowy, miód, imbir, płatki chili oraz wyciśnięty ząbek czosnku przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Filety z kurczaka kroimy w długie, cienkie paseczki. Kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Sezam mieszamy razem z siemieniem lnianym w proporcji 2:1. Mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w mieszance sezamu i siemienia, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Tel./+48 29/ 760 98 51
Fax/+48 29/ 760 98 41
Poznaj prawdziwe opinie na temat towaru Siemię lniane firmy Melvit. Poniższe oceny są subiektywne, ale zostały wystawione przez konsumentów, którzy zamówili ten produkt.
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 4/5
Na podstawie 5 ocen.
inne produkty w kategorii suszone warzywa, nasiona, grzyby