Krokus Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.


Czy warto kupić produkt Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów marki Krokus?
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Krokus Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów? Sprawdź listę składników:
śliwki węgierki.
Producent marki Krokus opisuje Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów tak:
Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek.
Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny winny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos mięs lub wytrawną zupę śliwkową.
inne produkty w kategorii powidła
Wyrób firmy Krokus o nazwie Powidła śliwkowe bez dodatku cukrów został przypisany do kategorii powidła. Sprawdź jakie inne produkty znalazły się w tym samym dziale.
Śliwki, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, Sporządzono z 160 gowoców na 100 g produktu.


Cena: 5,47 zł
PLN https://dodomku.pl/Stovit_Powidla_sliwkowe/43861.htmlCena: 24,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Batom_ekologiczne_powidlo_sliwkowe_BC_BIO/46197.html2026-08-24
Cena: 7,45 zł
PLN https://dodomku.pl/Herbapol_Powidla_wegierkowe/56635.htmlśliwki, cukier, substancja konserwująca: sorbinian potasu, Sporządzono z 182 g owoców na 100 g produktu


Cena: 5,52 zł
PLN https://dodomku.pl/Jamar_Powidla_sliwkowe/76520.htmlCena: 12,46 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Food_Powidelko_sliwkowe_BIO/82549.html2027-01-17