Producent marki Lubella opisuje Mąka pszenna typ 520 uniwersalna tak:
drobno mielona, szerokie zastosowanie: biszkopty, ciasta drożdżowe, pierogi, bułeczki, naleśniki, sosy
Lubella
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Mąka pszenna typ 520 uniwersalna.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pierogi ruskie z ziołami prowansalskimi
Składniki:
- 4 szklanki mąki uniwersalnej Lubella
- ½ szklanki gorącej wody
- 1 żółtko
- 1 łyżka roztopionego i ostudzonego masła
- 1 łyżka masła
- 750 g ziemniaków
- 350 g białego sera
- 2 posiekane cebule
- szczypta ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Z mąki, żółtka, wody, masła oraz soli zagnieć ciasto.
2. Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel wraz z białym serem. Dodaj podsmażoną na maśle cebulkę, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
3. Cienko rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółka. Nałóż na nie farsz i sklej pierogi. Wrzuć je na gotującą się wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj ze smażoną cebulką. Smacznego!
Ciasto jogurtowe z owocami
Składniki:
- 2 szklanki maki uniwersalne Lubella
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka drobnego cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- 400 g truskawek (lub innych owoców)
- cukier puder
Przygotowanie
1. Ubij jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Do powstałej masy dodaj jogurt, sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę.
2. Wylej ciasto do tortownicy, a następnie na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C piecz przez 50 minut.
3. Wyrośnięte i zarumienione ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Torebka
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin