Fabijańscy makaron żytni jasne wstążka karbowana Eko EKOLOGICZNY
Makaron żytni jasny w formie wstążki karbowanej - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni...
Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor.
Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit.
Makaron zachowuje kształt po ugotowanu.
Zastanawiasz się nad zakupem produktu makaron żytni jasne wstążka karbowana Eko EKOLOGICZNY marki First Class Food?
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Fabijańscy makaron żytni jasne wstążka karbowana Eko EKOLOGICZNY? Sprawdź listę składników:
ekologiczna mąka żytnia jasna, woda źródlana.
Wartość odżywcza: 338 kcal/100 g
Tłuszcze: 2,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g, w tym cukry: 1,4 g
Białko: 5,9 g
Błonnik: 4,7 g
Sól: <0,003 g*
*zawiera tylko naturalnie występującą sól.
Producent marki First Class Food opisuje makaron żytni jasne wstążka karbowana Eko EKOLOGICZNY tak:
Makaron żytni jasny w formie wstążki karbowanej - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni...
Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor.
Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit.
Makaron zachowuje kształt po ugotowanu.
POLSKA
inne produkty w kategorii makaron