Fabijańscy makaron żytni jasny nitka Eko EKOLOGICZNY
Makaron żytni jasny w formie nitki - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni... Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor.
Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit.
Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu.
Na tej stronie znajdziesz przydatne informacje na temat produktu makaron żytni jasny nitka Eko EKOLOGICZNY firmy First Class Food.
Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano makaron żytni jasny nitka Eko EKOLOGICZNY marki First Class Food:
ekologiczna mąka żytnia, woda źródlana
Wartość odżywcza: 338 kcal/100 g
Tłuszcze: 2,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g, w tym cukry: 1,4 g
Białko: 5,9 g
Błonnik: 4,7 g
Sól: <0,003 g*
*zawiera tylko naturalnie występującą sól.
Producent marki First Class Food opisuje makaron żytni jasny nitka Eko EKOLOGICZNY tak:
Makaron żytni jasny w formie nitki - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni... Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor.
Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit.
Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu.
ZAWIESZKA
POLSKA
FIRST CLASS FOOD
KONOPNICA 90H
21-030 MOTYCZ
inne produkty w kategorii makaron