Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).
Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 gDr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
masa netto

masa netto

40 g

data przydatności

Data przydatności:

2023-10-30

pojemność

cena za kilogram

87,00 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900437071503

5900437071503

Cena: 3,48

3.48 PLN 2023-10-30 NewCondition

Cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy).


Gluten : Może zawierać
Mleko : Może zawierać
Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).
Cechy:na bazie naturalnej pektyny owocowej, pyszne konfitury w 1 minutę, na 1 kg owoców 0,5 kg cukru, zapobiega pleśnieniu
Marka:Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.
Przechowywanie:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru Sposób przyrządzania: 1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając. 3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry. Wskazówki: - Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. - Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. - Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Przepisy:
Rodzaj opakowania:Zgrzewane
Adres producenta:Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Adres zwrotny:
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2021-06-22
Informacje o darmowej dostawie Sposoby dostawy Metody płatności
Dowiedz się więcej
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5