Cortijo de Suerte Alta oliwa extra virgin coupage Eko EKOLOGICZNA
Jest to doskonała, ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin będąca efektem połączenia 3 doskonałych szczepów oliwek zbieranych w ponad 85-letnim rodzinnym gaju oliwnym. Proces produkcji tej oliwy jest szczególnie wyjątkowy biorąc pod uwagę, iż wszystki etapy, począwszy od uprawy drzew oliwnych, aż po butelkowanie odbywają sie z pełnym poszanowaniem środowiska naturalnego na terenie gospodarstwa Suerte Alta. Nowoczesny młyn, położony w centralnym miejscu plantacji został zaprojektowany przez jej właściciela tak, aby cała energia wykorzystywana do tłoczenia oliwy pozyskiwana była w sposób ekologiczny. Wybierając tę oliwę ma się pewność iż zostały zachowane najwyższe normy jakości jak i bezpieczeństwa żywności, co jest potwierdzone wieloma międzynarodowymi certyfikatami.
Certyfikowana przez Radę Regulacyjną dla Chronionej Nazwy Pochodzenia - D.O. Baena.
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat produktu Cortijo de oliwa extra virgin coupage Eko EKOLOGICZNA firmy First Class Food?
Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Cortijo de oliwa extra virgin coupage Eko EKOLOGICZNA marki First Class Food:
100% oliwa z oliwek Extra Virgin.
Wartości odżywcze w 100 g: |
|
Wartość energetyczna:
Tłuszcz w tym: kwasy nasycone kwasy wielonienasycone kwasy jednonienasycone Węglowodany Białko Błonnik Sól
|
3700 kJ 900 kcal 100 g
15 g 10 g 75 g 0 g 0 g 0 g 0 g |
Producent marki First Class Food opisuje Cortijo de oliwa extra virgin coupage Eko EKOLOGICZNA tak:
Jest to doskonała, ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin będąca efektem połączenia 3 doskonałych szczepów oliwek zbieranych w ponad 85-letnim rodzinnym gaju oliwnym. Proces produkcji tej oliwy jest szczególnie wyjątkowy biorąc pod uwagę, iż wszystki etapy, począwszy od uprawy drzew oliwnych, aż po butelkowanie odbywają sie z pełnym poszanowaniem środowiska naturalnego na terenie gospodarstwa Suerte Alta. Nowoczesny młyn, położony w centralnym miejscu plantacji został zaprojektowany przez jej właściciela tak, aby cała energia wykorzystywana do tłoczenia oliwy pozyskiwana była w sposób ekologiczny. Wybierając tę oliwę ma się pewność iż zostały zachowane najwyższe normy jakości jak i bezpieczeństwa żywności, co jest potwierdzone wieloma międzynarodowymi certyfikatami.
Certyfikowana przez Radę Regulacyjną dla Chronionej Nazwy Pochodzenia - D.O. Baena.
Odmiana: oliwa z oliwek Picuda, Hojiblanca, Picual.
Aromat: zielonych oliwek, zielonych jabłek oraz świeżego pomidora.
Smak: subtelne gorzkie nuty z słodkim i aromatycznym akcentem ziołowym z średnio intensywnym pikantnym zakończeniem .
Komponuje się z: idealnie pasuje do sałatek, ryb, makaronów, deserów lub jako dodatek do chleba.
Kwasowość: nie więcej niż 0,2 %
Najlepiej spożyć przed: 08-2017
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
Butelka z ciemnego szkła.
Produkowana i rozlewana w Hiszpanii.
FIRST CLASS FOOD
KONOPNICA 90H
21-030 MOTYCZ
inne produkty w kategorii olej, oliwa