Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Winiary Nasza specjalność Zupa ogonowa? Sprawdź listę składników:
mąka pszenna*, suszone warzywa 24,6 % (pomidor 20,2 %, czerwona papryka* 3,2 %, cebula*, czosnek*, chrzan*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, sól, cukier*, aromaty (z pszenicą), wędzony tłuszcz wieprzowy*, przyprawy*, barwnik (karmel*), kwas (kwas cytrynowy), zioła*, suszone mięso wołowe*, *naturalne składniki
Producent marki Winiary opisuje Kompozycja do przygotowania zupy: Sycąca ogonowa tak:
po prostu dobre!, z naturalnymi składnikami*, *naturalne składniki
Winiary
Kompozycja do przygotowania zupy: Sycąca ogonowa.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lista zakupów
- 100 g kiełbasy
- 200 g czerwonej papryki
15 min., 2 porcje
Sposób przyrządzenia:
1. Kiełbasę pokrój w półplastry, a paprykę w drobną kostkę.
2. W garnku, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmaż kiełbasę i paprykę przez ok. 5 minut. Wlej 500 ml zimnej wody i dodaj zawartość saszetki. Dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Saszetka