BIOLINIE chleb żytnio pszenny mieszanka do wypieku BIO
SKŁADNIKI
pszenna mąka chlebowa* (45%), żytnia mąka chlebowa* (23%), żytnia mąka pełnoziarnista* (22,5%), ulepszacz* (mąka pszenna*, gluten pszenny*, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy), preparat zakwaszający* (mąka pszenna*, kwas: kwas mlekowy, kultury startowe), sól morska, gluten pszenny*, kminek mielony*
*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS
Mieszanka sypka do przygotowania chleba w domowym automacie lub piekarniku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczenie w domowym automacie do wypiekania chleba: do foremki wlać 320 ml letniej wody, wsypać mieszankę chlebową i dodać 10 g świezych drożdży. Ustawić program na około 2 godziny.
Pieczenie w piekarniku: mieszankę wsypać do miski, rozdrobnić 10 g drożdży, wlać 320 ml letniej wody i dokładnie wymieszać ciasto. Prostokątną foremkę o długości około 25 cm nasmarować tłuszczem i wysypać mąką. Do foremki wlać ciasto i pozostawić w celu wyrośnięcia pod ścierką ok 1 godz. Piekarnik rozgrzać do 230°C i piec około 20 min. Następnie zmniejszyć temperaturę kuchenki do 200°C, posmarować chleb wodą i piec kolejne 40 min. Po wyjęciu gotowego chleba nasmarować jeszcze raz wodą, dzięki temu skórka będzie błyszcząca. Chleb pozostawić do schłodzenia na drewnianej desce
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 68 g
W tym cukry: 10 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 10 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA


Zastanawiasz się nad zakupem produktu chleb żytnio pszenny mieszanka do wypieku BIO marki BIOLINIE?
Producent marki BIOLINIE opisuje chleb żytnio pszenny mieszanka do wypieku BIO tak:
SKŁADNIKI
pszenna mąka chlebowa* (45%), żytnia mąka chlebowa* (23%), żytnia mąka pełnoziarnista* (22,5%), ulepszacz* (mąka pszenna*, gluten pszenny*, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy), preparat zakwaszający* (mąka pszenna*, kwas: kwas mlekowy, kultury startowe), sól morska, gluten pszenny*, kminek mielony*
*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS
Mieszanka sypka do przygotowania chleba w domowym automacie lub piekarniku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczenie w domowym automacie do wypiekania chleba: do foremki wlać 320 ml letniej wody, wsypać mieszankę chlebową i dodać 10 g świezych drożdży. Ustawić program na około 2 godziny.
Pieczenie w piekarniku: mieszankę wsypać do miski, rozdrobnić 10 g drożdży, wlać 320 ml letniej wody i dokładnie wymieszać ciasto. Prostokątną foremkę o długości około 25 cm nasmarować tłuszczem i wysypać mąką. Do foremki wlać ciasto i pozostawić w celu wyrośnięcia pod ścierką ok 1 godz. Piekarnik rozgrzać do 230°C i piec około 20 min. Następnie zmniejszyć temperaturę kuchenki do 200°C, posmarować chleb wodą i piec kolejne 40 min. Po wyjęciu gotowego chleba nasmarować jeszcze raz wodą, dzięki temu skórka będzie błyszcząca. Chleb pozostawić do schłodzenia na drewnianej desce
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1430 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 68 g
W tym cukry: 10 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 10 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
inne produkty w kategorii mąka
Wyrób firmy BIOLINIE o nazwie chleb żytnio pszenny mieszanka do wypieku BIO został przypisany do kategorii mąka. Sprawdź jakie inne produkty znalazły się w tym samym dziale.
Cena: 18,18 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Planet_Maka_kasztanowa_bezglutenowa_BIO/57146.html2025-11-30
Cena: 7,60 zł
PLN https://dodomku.pl/RadixBis_Tapioka_granulat/57583.html2026-04-30