Jak powstał produkt Ser pleśniowy camembert z ziołami firmy Turek - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
mleko pasteryzowane, sól, zioła prowansalskie (0,35 %), kultury mleczarskie, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum
Producent marki Turek opisuje Ser pleśniowy camembert z ziołami tak:
100 % naturalne składniki
oryginalna receptura, aksamitna skórka, kremowy smak
Turek
Ser pleśniowy camembert z ziołami.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C
Pudełko
Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00