MK Szproty smażone w sosie pomidorowym
Czy warto kupić produkt Szproty smażone w sosie pomidorowym. Produkt rybny sterylizowany marki MK?
Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Szproty smażone w sosie pomidorowym. Produkt rybny sterylizowany marki MK:
Ryba - szprot (Sprattus sprattus - smażony bez głów) 70% (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, sól, sproszkowana cebula, regulator kwasowości - kwas octowy, przyprawy).
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 867 kJ / 208 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 12,4 g |
w tym cukry | 10,7 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 1,42 g |
Kwasy tłuszczowe Omega 3 | 1,8 g |
Ryba : | Zawiera |
Pszenica : | Zawiera |
Producent marki MK opisuje Szproty smażone w sosie pomidorowym. Produkt rybny sterylizowany tak:
inne produkty w kategorii konserwy rybne