Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Fix Knorr sos w proszku do potraw chińskich? Sprawdź listę składników:
skrobia, marchew (14,1 %), sól, sos SOJOWY (w tym PSZENICA), aromaty, SELER*, maltodekstryna, tłuszcz palmowy, papryka zielona* (2,8 %), grzyby chińskie* (2,6 %), papryka czerwona* (2,6 %), hydrolizowane białko roślinne, imbir (1,5 %), curry (kurkuma, pieprz cayenne, imbir, kmin, pieprz czarny, kolendra, liść laurowy, lubczyk), cukier, pędy bambusa (1 %), por*, papryka* mielona, kmin, sok z cytryny, pieprz cayenne, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Producent marki Knorr opisuje Fix do potraw chińskich tak:
Kompozycja warzyw i orientalnych przypraw do potrawy chińskiej.
nowe opakowanie ten sam smak, gwarantujemy sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników, bez dodatku glutaminianu sodu
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix do potraw chińskich.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
- 400 g piersi z kurczaka
- 300 g ryżu
- 3 łyżki oleju
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
1) Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
2) Fix dokładnie wymieszaj z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Zagotuj całość, mieszając od czasu do czasu.
3) Fix z mięsem duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dodaj trochę wody i ponownie zagotuj. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Rada:
1) Idealne połączenie może stworzyć Fix z mrożonymi warzywami w stylu orientalnym. Wystarczy podsmażyć warzywa na patelni i dodać rozrobiony z wodą Fix.
2) Świeżo starty imbir dodany pod koniec gotowania nada potrawie głębszy smak i jeszcze bardziej podkreśli orientalną nutę dania.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Saszetka