Polskie Młyny Chleb pszenno- żytni mieszanka do wypieku z ziarnami słonecznika


Czy warto kupić produkt Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego z ziarnami słonecznika marki Polskie Młyny?
Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Polskie Młyny:
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1522 kJ |
Wartość energetyczna | /361 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 61 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 4,8 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,8 g |
* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal). |
Jęczmień : | Zawiera |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Orzechy : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Żyto : | Zawiera |
Sezam : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Producent marki Polskie Młyny opisuje Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego z ziarnami słonecznika tak:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 300 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.
Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
inne produkty w kategorii mąka
Produkt Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego z ziarnami słonecznika firmy Polskie Młyny znajduje się w kategorii mąka, poniżej możesz zobaczyć inne produkty przypisane do działu mąka:
Cena: 4,83 zł
PLN https://dodomku.pl/Melvit_Skrobia_ziemniaczana/25919.htmlMąka ziemniaczana\n\nOtrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka. Gotowy produkt to biały proszek bez smaku i zap(...)


Cena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_maka_ziemniaczana/31788.htmlCena: 12,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Dary_Natury_Maka_z_zoledzi_BIO_bezglutenowa/46596.html2027-01-04
Cena: 2,67 zł
PLN https://dodomku.pl/RadixBis_Maka_tapiokowa/56888_2232715_267.htmlCena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Melvit_Maka_jaglana/69932.htmlCena: 7,14 zł
PLN https://dodomku.pl/Primo_Gusto_Maka_do_pizzy_chrupiacej/77584.html2025-12-30
Cena: 8,53 zł
PLN https://dodomku.pl/Bio_Planet_Maka_z_samopszy_BIO_pelnoziarnista/103595.html2025-09-04