Jak powstał produkt Filety śledziowe w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia firmy Pirat - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
55 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27 .IIId), 45 % sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy (17 %), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia modyfikowana, olej roślinny (rzepakowy **A lub słonecznikowy **B - patrz nadruk przy numerze partii), sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, mieszanka przypraw, naturalny aromat papryki, *H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
Producent marki Pirat opisuje Filety śledziowe w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia tak:
Pirat
Filety śledziowe w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii na spodzie puszki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Puszka
Polska