Monini Rice&More Quinoa trzy kolory


Zainteresował Cię produkt Unikalna kompozycja ryżu i kasz marki Monini?
Jak powstał produkt Unikalna kompozycja ryżu i kasz firmy Monini - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1537 kJ/362 kcal |
Tłuszcz, | 2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, | 76 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 0,03 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Producent marki Monini opisuje Unikalna kompozycja ryżu i kasz tak:
Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest \"matką wszystkich ziaren\" ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie. Quinoa Trzy Kolory ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystywana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.
Gama Rice & More to wyjątkowa kompozycja specjalnie wyselekcjonowanych ziaren ryżu i kasz. Monini stworzyło ją z myślą o miłośnikach autentycznych smaków, którzy cenią zdrowy styl życia w harmonii z naturą. Z Rice & More łatwo i szybko przygotujesz różnorodne i pożywne dania, które zaspokoją podniebienia całej rodziny.
to doskonałe danie na każdą porę roku
Składniki na 5 porcji (5 papryk)
- ? opakowania Quinoa Trzy Kolory
- 5 dużych czerwonych papryk
- 1 cukinia pokrojona w kostkę
- 1 mały bakłażan pokrojony w kostkę
- 400 g krojonych pomidorów w puszce
- ok. 100 g fety
- oliwa z oliwek Extra Vergine Classico Monini
- zmiażdżony ząbek czosnku
- sól, pieprz
- świeże zioła wg uznania (bazylia, kolendra, mięta)
Sposób przygotowania:
Gotuj Quinoa Trzy Kolory w osolonej wodzie przez ok. 5 minut Dobrze odcedź i wstrząśnij. Na patelni lekko przesmaż na oliwie cukinię i bakłażana. Do miski wrzuć pomidory (z sokiem z puszki), dodaj cukinię i bakłażana, czosnek i zioła. Dopraw lekko solą i pieprzem. Całość wymieszaj, wsyp Quinoa Trzy Kolory, dodaj pokruszoną fetę, polej oliwą i ponownie lekko wymieszaj. Nastaw piekarnik na 180°C. Wlej do brytfanki tyle wody, aby pokryć dno. Umyj papryki i odetnij górne części z ogonkiem ok. 1-2 cm od nasady. Oczyść papryki z nasion i membran, a następnie wypełnij je przygotowanym wcześniej farszem. Ułóż w brytfance tak, by się lekko stykały i nie przewróciły podczas pieczenia. Przykryj papryki odciętymi częściami, a całą brytfankę folią. Piecz 40 minut, aż papryki się zrumienią. Posyp serem feta, przybierz świeżymi ziołami i serwuj na gorąco.
ul. Murawa 12-18
61-655 Poznań
Dołącz do nas na
FB/monini.polska
Monini Rice&More Quinoa trzy kolory w sklepie dodomku.pl należy do kategorii ryż. W tym dziale aktualnie dostępnych jest 35 innych produktów - zapoznaj się z pełną ofertą, żeby nie ominęła Cię żadna okazja.
Cena: 7,79 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_ryz_bialy/26017.htmlCena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/SONKO_ryz_parboiled/26262.htmlCena: 6,48 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_ryz_parboiled_4_torebki/26346.htmlCena: 7,76 zł
PLN https://dodomku.pl/Sonko_ryz_bialy_dlugoziarnisty/26656.htmlCena: 4,88 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_Ryz_bialy_4x100_g/27660.htmlCena: 4,12 zł
PLN https://dodomku.pl/Cenos_ryz_bialy_dlugi_4x100g/30090.htmlCena: 5,99 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_ryz_naturalny_brazowy_4_torebki/30223.htmlCena: 7,81 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_Ryz_jasminowy/31887.htmlZachęcamy do przejrzenia oferty pozostałych produktów firmy Monini, aktualnie dostępnych w sklepie internetowym dodomku.pl.
Delicato Extra Vergine\nNajwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. \n\nOliwa extra vergine Delicato powsta(...)


Cena: 30,34 zł
PLN https://dodomku.pl/Monini_Delicato_oliwa_z_oliwek_z_pierwszego_tloczenia_na_zimno_Extra_Vergine/24655.htmlClassico Extra Vergine\nNajwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. \n\nClassico jest od lat absolutnym bes(...)


Cena: 30,53 zł
PLN https://dodomku.pl/Monini_Classico_oliwa_z_oliwek_z_pierwszego_tloczenia_na_zimno/24675.html