Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Sos neapolitański. Sos pomidorowy z bazylią i oregano. Pasteryzowany marki Łowicz:
pomidory (109 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), cebula (10 %), przecier jabłkowy, skrobia modyfikowana ziemniaczana, cukier, olej rzepakowy, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw (w tym czosnek), zioła (w tym: bazylia (0,1 %), oregano (0,05 %)), koncentrat czarnej marchwi, aromaty
Producent marki Łowicz opisuje Sos neapolitański. Sos pomidorowy z bazylią i oregano. Pasteryzowany tak:
pełen pomidorów, bez konserwantów, Polska Marka
Łowicz
Łowicz
Samo najlepsze!
Sos neapolitański. Sos pomidorowy z bazylią i oregano. Pasteryzowany.
Chroń przed światłem. Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 48 godzin.
Przepis na spaghetti z mięsem po neapolitańsku
Potrzebujesz: sos neapolitański Łowicz, ok. 400 g mięsa mielonego, 2 łyżki oleju, ok. 300 g makaronu rurki Lubella.
1. Mięso mielone podsmaż na 2 łyżkach oleju.
2. Dodaj sos i podgrzej ok. 3 minuty.
3. Podawaj z makaronem rurki.
Opakowanie sosu użyte w przepisie wystarczy do przygotowania dania dla 3 osób.
Słoik