Jak powstał produkt Fix leczo firmy Knorr - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
koncentrat pomidorowy¹ (44 %), skrobia, oleje roślinne (słonecznikowy, kukurydziany), cukier, wędzony boczek (6,5 %) (boczek wieprzowy, sól), sól jodowana, czosnek¹ (4 %), ekstrakt drożdżowy, mineralna sól potasowa, oregano¹ (1,2 %), bazylia¹, pieprz (0,3 %), rozmaryn (0,2 %), LAKTOZA, sól, białka MLEKA, aromaty, kmin, kwas: kwas cytrynowy, ¹Uprawiane w sposób zrównoważony
Producent marki Knorr opisuje Fix leczo tak:
Kompozycja pomidorów, aromatycznego czosnku i boczku do przygotowania Leczo.
nowy lepszy skład ten sam smak, gwarantujemy pomidory ze zrównoważonego rolnictwa, sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix leczo.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
350 g kiełbasy
2 kolorowe papryki
2 cebule
1 małą cukinię
1 łyżka oleju
250 ml wody
Sposób przygotowania:
1) Cebulę pokrój w paski, kiełbasę w talarki, a paprykę i cukinię w kostkę. Podsmaż wszystko przez 10 min. na rozgrzanym oleju.
2) Rozmieszaj Fix z 250 ml wody i dodaj do podsmażonych składników.
3) Całość duś pod przykryciem ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając.
Roślinna inspiracja:
1) Zamień kiełbasę na 300g ugotowanej czerwonej fasoli
2) Wzbogać smak upieczonym i pokrojonym w kostkę bakłażanem lub gotową mieszanką mrożonych warzyw.
Saszetka