Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Inka:
woda, migdały 2 %, węglan wapnia, stabilizatory: guma gellan, guma guar, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól
Producent marki Inka opisuje Napój migdałowy z wapniem, UHT tak:
Dobre w swej naturze
Roślinna alternatywa mleka dla tych, którzy wiedzą, że tajemnica udanej zmiany nawyków żywieniowych tkwi w przyjemności smaku
Spróbuj!
do kultowej kawy INKA
do shake'ów
do deserów
migdałowe - naturalnie bez laktozy, bez dodatku cukru, źródło wapnia, vegan - odpowiedni dla wegan
inka
Roślinna alternatywa mleka na bazie migdałów dla tych, którzy wiedza, ze tajemnica udanej zmiany nawyków żywieniowych tkwi w przyjemności smaku. Bez dodatku cukru.
Napój migdałowy z wapniem, UHT.
Po otwarciu przechowuj w lodowce, nie dłużej niż 4 dni.
Wstrząśnij przed użyciem
inka z chia
Przepis:
200 ml migdałowego podgrzewamy z 4 łyżkami nasion chia przez 2-3 min, w trakcie dodajemy 2 łyżeczki kawy inki i 3 łyżki miodu, odstawiamy i czekamy, aż chia spęcznieje, na dno słoiczków wykładamy konfiturę owocową, a na nią ostudzony deser, dekorujemy owocami.
Karton