Jak powstał produkt Piwo bezalkoholowe. Pasteryzowane firmy Iguana - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
woda, słód jęczmienny ekologiczny, błonnik ekologiczny (3 %), aminokwasy (0,3 %), ekologiczny ekstrakt z owoców guarany (0,01 %), napar z owoców ekologicznej morwy białej (0,005 %), chmiel ekologiczny
Producent marki Iguana opisuje Piwo bezalkoholowe. Pasteryzowane tak:
Iguana - pierwsze na rynku prebiotyczne piwo bezalkoholowe typu lager z błonnikiem i aminokwasami z drożdży piwowarskich uzyskanych z produkcji piwa, ekstraktem z guarany i naparem z morwy białej.
Białko zawarte w drożdżach ma pełny profil 20 aminokwasów. Piwo uwarzone w unikalnym procesie bez wykorzystania dealkoholizaciji. Zachwyca piwnym smakiem. Produkt odpowiedni dla wegan.
Zalecana porcja niezbędna do uzyskania korzystnego działania - 1 butelka (475 ml) zawiera: 47,5 mg ekstraktu z guarany i 23,75 mg naparu z owoców morwy białej, co daje 10 mg ekstraktu i 5 mg naparu w, 100 ml napoju. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy styl życia są istotne.
metabolizm, patent - formuła 20 aminokwasów, błonnik + aminokwasy, źródło błonnika pokarmowego, alk. 0 % obj., przyjemne z pożytecznym
Iguana
Piwo bezalkoholowe. Pasteryzowane.
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-11, Rolnictwo UE/spoza UE
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Osad na dnie jest zjawiskiem naturalnym - wymieszać przed spożyciem.
Butelka