Przejrzyj listę składników, z których wyprodukowano Zupa błyskawiczna o smaku kurczaka curry marki Pamapol:
kluski (80 %): mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, cukier, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, stabilizatory: węglan potasu, węglan sodu, fosforan disodowy i trisodowy, przeciwutleniacze: BHA, BHT, ekstrakt z kurkumy, saszetka z dodatkami smakowymi (15 %): sól, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromat z kurczaka, ekstrakt z kurkumy, curry w proszku, chili proszku, saszetka z olejem (5 %): rafinowany olej palmowy, przeciwutleniacze: BHA, BHT; czosnek, aromat kurczaka
Producent marki Pamapol opisuje Zupa błyskawiczna o smaku kurczaka curry tak:
Goong
Zupa błyskawiczna o smaku kurczaka curry.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Spożyć niezwłocznie po otwarciu opakowania.
Sposób przygotowania:
1. Kluski pokruszyć i wsypać do miski, dodać przyprawy z torebki
2. Zalać 0,4 litra wrzącej wody
3. Przykryć na 3 minuty
4. Po wymieszaniu zupa jest gotowa do spożycia
Torebka
Wietnam