Eat Me Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone
Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.


Czy warto kupić produkt Eat Me Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone marki Eatme?
Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Eatme:
woda, pomidory bez skórek, papryka czerwona 18,6%, marchew, cebula, ser mascarpone 2,8% (śmietanka pasteryzowana), cukier, przyprawy, czosnek, sól, olej rzepakowy.
wartość energetyczna (E) 167 kJ /40 kcal /100 g
tłuszcz (T) 1,7 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g /100 g
węglowodany (W) 6,8 g /100 g
- w tym cukry2,0 g /100 g
białko (B) 0,5 g /100 g
sól (S)0,7 g /100 g
śmietana
Producent marki Eatme opisuje Eat Me Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone tak:
Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.
Produkt pełnowartościowy bogaty w witaminy i minerały, nie zawiera wzmacniaczy smaku. Dzięki systemowi pakowania MAP nie wymaga pasteryzacji i dodawania substancji konserwujących .
Inspiracją do stworzenia eat me były naturalne i zdrowe dania gotowe dostępne na rynkach zachodnich. Produkcja eat me ruszyła na początku 2011 roku jako pierwsza tego typu w Polsce.
Dania i zupy EAT-ME przygotowujemy bez dodatku substancji konserwujących, a jedynie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników, ziół i przypraw. Do gotowania podchodzimy tradycyjnie. Nasze dania przyrządzamy jak w domowej, dużej kuchni. Zamiast konserwantów i pasteryzacji stosujemy niską temperaturę przechowywania oraz nowoczesną technologię pakowania MAP. W praktyce oznacza to, że z opakowania usuwane jest powietrze atmosferyczne, a po uzyskaniu próżni wtłaczany jest obojętny gaz odpowiednio dobrany do rodzaju pakowanego produktu, niewchodzący w reakcję z daniem bądź zupą. W ten sposób wytwarzana jest atmosfera ochronna, która w połączeniu z niską temperaturą przechowywania przedłuża termin przydatności do spożycia bez użycia substancji konserwujących.
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Polska
dystrybutora