Jak powstał produkt Pralinki z czekolady mlecznej z nadzieniem orzechowym i chrupkami zbożowymi firmy Wedel - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
Czekolada mleczna 55% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, aromat), masa z orzechów laskowych 21% [cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), miazga z orzechów laskowych 22,5%, mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat], cukier, tłuszcz roślinny (palmowy),, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), chrupki zbożowe (1,7%) (mąka pszenna 69%, cukier, słód pszenny 10%, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól, naturalny aromat waniliowy), emulgator (lecytyna sojowa), Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%, Produkt zawiera 4,7% orzechów laskowych
Producent marki Wedel opisuje Pralinki z czekolady mlecznej z nadzieniem orzechowym i chrupkami zbożowymi tak:
15 minek
E. Wedel
Pralinki z czekolady mlecznej z nadzieniem orzechowym i chrupkami zbożowymi
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Karton
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska