Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano E. Wedel Ptasie mleczko śmietankowe w czekoladzie mlecznej? Sprawdź listę składników:
czekolada mleczna 31 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat),cukier,syrop glukozowy,masło,mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier),roztwór cukru inwertowanego,białko jaja w proszku,substancja żelująca (agar),śmietanka w proszku (0,5 %),aromaty,regulator kwasowości (kwas cytrynowy),substancja konserwująca (E 202),Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32 %, masa mleczna minimum 18 %
Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten).
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Orzechy : | Może zawierać |
Orzeszki ziemne : | Może zawierać |
Soja : | Zawiera |
Producent marki Wedel opisuje Ptasie mleczko śmietankowe. Delikatna pianka w czekoladzie mlecznej tak:
kakao z Ghany
E. Wedel
Marka Ptasie Mleczko została stworzona w latach 30-tych XX wieku przez Jana Wedla i jest chroniona na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o. licznymi znakami towarowymi, w tym słownym znakiem towarowym nr R-266762
Ptasie mleczko śmietankowe. Delikatna pianka w czekoladzie mlecznej.
Najlepiej spożyć przed: data na boku kartonika.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Pudełko