Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano E. Wedel Ptasie mleczko śmietankowe w czekoladzie mlecznej? Sprawdź listę składników:
czekolada mleczna 31 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, aromat), cukier, syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), roztwór cukru inwertowanego, białko jaja w proszku, substancja żelująca (agar), śmietanka w proszku (0,5 %), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (E 202), Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32 %, masa mleczna minimum 18 %
Producent marki Wedel opisuje Ptasie mleczko śmietankowe. Delikatna pianka w czekoladzie mlecznej tak:
kakao z Ghany, otwórz się na przyjemność
E. Wedel
Marka Ptasie Mleczko została stworzona w latach 30-tych XX wieku przez Jana Wedla i jest chroniona na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o. licznymi znakami towarowymi, w tym słownym znakiem towarowym nr R-266762
Ptasie mleczko śmietankowe. Delikatna pianka w czekoladzie mlecznej.
Najlepiej spożyć przed: data na boku kartonika.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Pudełko