Jak powstał produkt Czekolada biała z ciasteczkami kakaowymi firmy Wedel - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, ciasteczka kakaowe 10% (mąka pszenna, cukier, olej roślinny (palmowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 9%, sól, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, węglan potasu, wodorowęglan amonu), emulgator (lecytyna sojowa), aromat
Producent marki Wedel opisuje Czekolada biała z ciasteczkami kakaowymi tak:
E. Wedel
Czekolada biała z ciasteczkami kakaowymi
15 g 352 kJ/84 kcal 4,2%*
100 g 2347 kJ/562 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Zgrzewane
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska