Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Ryż 4 kolory marki Britta:
ryż parboiled 79%, ryż dziki 7%, ryż jaśminowy czarny 7%, ryż jaśminowy czerwony 7%
Producent marki Britta opisuje Ryż 4 kolory tak:
Trzymacie Państwo w rękach mieszankę czterech odmian ryżu o naturalnie kolorowych ziarninach. Mieszankę stanowi złocisty, preparowany termicznie ryż parboiled, orzechowy w smaku ryż dziki, "przysmak cesarski: czarny ryż jaśminowy oraz wyrazisty, czerwony ryż jaśminowy. Tak przygotowana kompozycja urozmaici wygląd każdego dania.
mieszanka naturalnie kolorowych ryżów, wyrafinowany smak i aromat, klasyczny specjał kuchni indyjskiej
Britta
Jakość Britta
Britta - wysmakowana w każdym ziarenku
Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek.
Britta Ryż brązowy - Zwany naturalnym o wyjątkowych wartościach odżywczych. Doskonały do dań mięsnych, z sosami oraz typu casserole.
Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej.
Britta Ryż parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Ryż 4 kolory
Porcja 50 g energia 743 kJ 175 kcal 9%*
% RWS*
w 100 g 1486 kJ/350 kcal (18%)
% RWS*
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Klasyczny stek wołowy z sosem gorgonzola
Danie dla 2 osób.
Składniki:
1 torebka Ryżu 4 kolory marki Britta, 2 steki wołowe, świeże zioła /rozmaryn i tymianek/, 80 g sera gorgonzola, 100 ml śmietanki 36%, 80 ml wina białego wytrawnego, 60 g cebuli białej, 80 g cukinii, 2/3 papryki czerwonej, 1/2 cebuli czerwonej, 160 g brokuł
Sposób przyrządzania:
Stek natrzyj ziołami i oliwą, marynuj przez około 2 godziny. Sos: pokrojoną białą cebulę zeszklij na oliwie, podlej białym winem i chwilę gotuj, aż część odparuje. Podlej śmietanką, dodaj pokruszoną gorgonzolę i gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Warzywa pokrój w cząsteczki, zamarynuj w ziołach z oliwą i grilluj. Zamarynowane steki smaż z obu stron do odpowiedniego stopnia wysmażenia. Po usmażeniu dopraw solą i pieprzem. Gotowe steki podaj z grillowanymi warzywami oraz porcją Ryżu 4 kolory marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli.
Karton
„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna