Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Pirat:
śledź bałtycki (Clupea harengus membras / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. Ill d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar, regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy, mieszanka przypraw, naturalny aromat papryki
Producent marki Pirat opisuje Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia tak:
Pirat
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności wzgl. do 80%.
Puszka konserwowa
Polska
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2