Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Lajkonik:
mąka pszenna pełnoziarnista (58 %), olej rzepakowy (11 %), dekstryna, sezam (5 %), siemię lniane (5 %), cukier, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) (2,5 %), sól, jęczmienny ekstrakt słodowy, sól morska, skrobia modyfikowana, gluten pszenny, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, fosforan monowapniowy, emulgator: lecytyny
Producent marki Lajkonik opisuje Drobne pieczywo pszenne z sezamem, siemieniem lnianym i nasionami szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) tak:
źródło błonnika
pożywna, słona przekąska
wypiekana w piecu z mąki pełnoziarnistej
z olejem rzepakowym, produkt wegański, bez dodatku wzmacniaczy smaku, źródło błonnika, wypiekane w piecu, z mąki pełnoziarnistej
Lajkonik
Lajkonik
Nasz legendarny smak
Jesteśmy częścią Lorenz od 1993
Drobne pieczywo pszenne z sezamem, siemieniem lnianym i nasionami szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica).
Przechowywać w zaciemnionym i suchym miejscu, z dala od źródła ciepła.
Torebka