SKŁADNIKI:
- 1 kg marchwi
- 1 pietruszka
- 100 g selera
- 100 g kaszy jaglanej
- 2-3 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 100 ml śmietany 18%
- 3 łyżeczki curry
- sól i pieprz
PRZEPIS:
- Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
- Do garnka wlewamy 2,5 litra wody, solimy. Do wrzącej wody wrzucamy rozdrobnione warzywa i gotujemy 10 min.
- Kasze jaglaną płuczemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dodajemy do zupy wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy jeszcze 15 min.
- Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i curry. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
SMACZNEGO !
Produkty niezbędne do wykonania potrawy:
Cena: 6,77 zł
PLN https://dodomku.pl/Kupiec_kasza_jaglana/27111.htmlCechy: z natury: doskonała jakość, 100% smaku, pełnia aromatu , Fundacja Klubu Szefów Kuchni - rekomendacja


Cena: 1,83 zł
PLN https://dodomku.pl/Prymat_lisc_laurowy/30119.html