Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Rosół wołowy marki Winiary:
sól, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, aromaty (z pszenicą), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), ekstrakt mięsa wołowego 3,0%, cukier, cukier karmelizowany, suszone warzywa (marchew 0,5%, czosnek), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), liść pietruszki, pieprz czarny, przeciwutleniacz (lecytyny)
Producent marki Winiary opisuje Rosół wołowy tak:
Rosół Wołowy Winiary to idealny sposób na podkreślenie smaku i aromatu domowych zup oraz ulubionych potraw. Dzięki niemu masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup i sosów, jak również do doprawienia innych potraw.
Aby uzyskać esencjonalny bulion wołowy rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Wołowy Winiary to:
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- znany i lubiany smak
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6, 12 i 18 kostek
łatwe otwieranie
Winiary
Rosół wołowy.
Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy** energia 26 kJ 6 kcal 0%*, tłuszcz 0,5 g 1%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 2%*, cukry 0,1 g 0%*, sól 0,98 g 16%*
RWS* dla osoby dorosłej.
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Krupnik z pietruszkowym pesto
4 porcje
2 kostki Rosołu wołowego Winiary
1 marchewka
1 pietruszka (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
1 pęczek natki pietruszki
50 g tartego parmezanu
50 ml oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku (pesto)
Zupa:
Pokrojone warzywa zalej 2 litrami wody i zagotuj. Dodaj kostki i kaszę. Gotuj całość około 20-25 minut, aż kasza i warzywa będą miękkie.
Pesto:
Natkę, olej i ser zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawaj krupnik z łyżeczką pesto.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Poznaj prawdziwe opinie na temat towaru Rosół wołowy firmy Winiary. Poniższe oceny są subiektywne, ale zostały wystawione przez konsumentów, którzy zamówili ten produkt.
Jak dodać opinię ?
Jak dodać opinię?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.