Jak powstał produkt Kaszka mleczna pszenna jabłkowo, bananowo, pomarańczowa BIO firmy Topfer - jakie składniki posłużyły do jego produkcji:
38% odtłuszczone MLEKO*, 31% semolina z PSZENICY durum*, 16% odtłuszczone MLEKO w proszku*, maltodekstryna*, SERWATKA w proszku częściowo zdemineralizowana*, oleje roślinne* (olej palmowy**, olej słonecznikowy*, olej rzepakowy*), 4,8% owoce w proszku* (jabłko*, banan*, pomarańcza*, (pomarańcza*, mąka ryżowa*)), skrobia*, SERWATKA w proszku*, węglan wapnia, naturalny aromat pomarańczowy, naturalny aromat, witamina C, fosforan wapniowy, witamina A, pirofosforan żelazowy, witamina E, witamina D, kultury bakterii probiotycznych Bifidobacterium (B.breve, B.bifidum, B.infantis, B.longum), witamina B1, kwas foliowy, jodan potasu.
*składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. **ekologiczny olej palmowy ze zrównoważonego upraw.