Polskie Młyny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara

Nasz cukier trzcinowy pochodzi z Mauritiusa - wyspy położonej na Oceanie Indyjskim, oddalonej o ok. 900 km na wschód od Madagaskaru. Blisko 90% gruntów rolnych wyspy przeznaczono na uprawę trzciny cukrowej. Mauritius uznawany jest za najlepsze miejsce do jej uprawy, ponieważ panujące tam warunki klimatyczne sprzyjają otrzymywaniu wysokiej jakości cukru. Nasz cukier nie jest rafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.\n\nPrzeznaczony do słodzenia herbat i kaw a także drinków, owocowych przecierów oraz mlecznych koktajli. Doskonały także do pieczenia ciast i babeczek. Podkreśla aromat cynamonu, wanilii i czekolady. Jego złoto-brązowe, duże kryształy doskonale spełniają rolę dekoracyjną oraz jako słodka posypka.\n\nNierafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
Polskie Młyny cukier trzcinowy nierafinowany DemeraraPolskie Młyny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
masa netto

masa netto

500 g

pojemność

cena za kilogram

11,96 zł / kg

kod kreskowy

Kod kreskowy(EAN):

5900766002278

5900766002278

Cena: 5,98

Produkt chwilowo niedostępny
5.98 PLN NewCondition
cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Wartości odżywcze (%)w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1683 kJ/396 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 99 g
w tym cukry 99 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Nasz cukier trzcinowy pochodzi z Mauritiusa - wyspy położonej na Oceanie Indyjskim, oddalonej o ok. 900 km na wschód od Madagaskaru. Blisko 90% gruntów rolnych wyspy przeznaczono na uprawę trzciny cukrowej. Mauritius uznawany jest za najlepsze miejsce do jej uprawy, ponieważ panujące tam warunki klimatyczne sprzyjają otrzymywaniu wysokiej jakości cukru. Nasz cukier nie jest rafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
Przeznaczony do słodzenia herbat i kaw a także drinków, owocowych przecierów oraz mlecznych koktajli. Doskonały także do pieczenia ciast i babeczek. Podkreśla aromat cynamonu, wanilii i czekolady. Jego złoto-brązowe, duże kryształy doskonale spełniają rolę dekoracyjną oraz jako słodka posypka.
Nierafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
Marka:Polskie Młyny
O marce:Do innych Państwa wypieków polecamy również Mąkę Szymanowską oraz Olej rzepakowy Polski.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Przepisy:Nasz przepis na
Tort bezowy z kremem kawowym
Spody bezowe:
300 g cukru trzcinowego Demerara Polskie Młyny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
6 białek
Krem kawowy:
2 łyżki espresso lub kawy zbożowej lub kakao
250 g serka mascarpone
250 ml śmietany 36%
Przygotowanie:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Pianę ubijać tak długo, aż będzie gładka i lśniąca. Do sztywno ubitych białek dodać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i chwilę ubijać.
Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części i wyłożyć na papierze do pieczenia, formując dwa okrągłe, równe spody bezowe. Blaty bezowe równomiernie rozłożone na papierze do pieczenia ułożyć na dwóch blachach.
Oba blaty wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piekąc je jednocześnie. Po zamknięciu drzwi piekarnika zmniejszyć temperaturę grzania: do 130°C z termoobiegiem, lub do 150°C bez termoobiegu. Po upieczeniu, zostawić do ostygnięcia.
Schłodzony serek mascarpone wolno miksować, wlewając schłodzoną śmietanę oraz kawę. Kiedy składniki się połączą, zwiększyć obroty miksera i miksować tak długo, aż krem będzie sztywny.
Na jeden z blatów bezowych wyłożyć krem, przykryć drugim. Delikatnie docisnąć. Z wierzchu przyprószyć kakao.
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Wyprodukowano dla
Polskie Młyny S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
przez
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny:Polskie Młyny S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia: 801-340-000
Cukier Diamant w kostkach Cukier Diamant w kostkach
500 g
12,38zł/kg

Cena: 6,19

PLN
1
8
Bio Planet Cukier trzcinowy Bio Planet Cukier trzcinowy
brązowy demerara BIO 500 g
19,16zł/kg

Cena: 9,58

PLN
1
3
Data przyd. 2026-01-01
Sante Demerara cukier trzcinowy Sante Demerara cukier trzcinowy
nierafinowany 500 g
12,34zł/kg

Cena: 6,17

PLN
1
5
Bio Planet Cukier trzcinowy jasny Bio Planet Cukier trzcinowy jasny
BIO 500 g
15,98zł/kg

Cena: 7,99

PLN
1
2
Data przydatności
2027-09-20
Ksylitol - cukier z brzozy Ksylitol - cukier z brzozy
500 g
46,48zł/kg

Cena: 23,24

PLN
1
1
Data przyd. 2026-07-02
Radix-Bis Cukier trzcinowy Demerara Radix-Bis Cukier trzcinowy Demerara
500 g
13,36zł/kg

Cena: 6,68

PLN
1
3
Ekologiko Ekologiczny cukier Ekologiko Ekologiczny cukier
trzcinowy brązowy 500 g
17,68zł/kg

Cena: 8,84

PLN
1
2
Data przydatności
2025-12-29
Batom Erytrytol Batom Erytrytol
500 g
28,30zł/kg

Cena: 14,15

PLN
1
3
Data przydatności
2025-08-22
koszyk z zakupami
zwiń koszyk
Dostawa: 2024-04-22
Dodomku.pl Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski https://dodomku.pl/gfx/frontend2.0/dodomku-logo-1.PNG
ul. Innowacji 3 Szemud 84-217 PL
PL5881981703 info@dodomku.pl
Królikowski Adam male PL adam@krolikowski.pl
Przedsiębiorstwo Innowacyjne Adam Królikowski 100% - Adam Królikowski 5881981703 +48 58 66 007 66
Internetowy sklep spożywczy dodomku.pl
4.8 5