Wiedza o produkcie jest ważna - sprawdź listę składników Milka:
cukier, tłuszcz kakaowy, orzeszki ziemne, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, mąka ryżowa, emulgatory (lecytyna sojowa, E 476), syrop glukozowy, pasta z orzechów laskowych, mąka kukurydziana, sól, aromaty, barwniki (beta-kroten, E 150d), ekstrakt słodu jęczmiennego, Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego minimum 30%
Producent marki Milka opisuje Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z orzeszkami ziemnymi (13%), kawałkami karmelu (3%) i chrupkami zbożowymi (1,5%) tak:
Milka
Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z orzeszkami ziemnymi (13%), kawałkami karmelu (3%) i chrupkami zbożowymi (1,5%).
4 kostki 337 kJ 81 kcal 4%*
100 g 2246 kJ 538 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Zgrzewane