Manufaktura Serowara Ser Marszowicki
Ser Marszowicki to ser typu Gruyère wytwarzany z mleka krowiego pasteryzowanego, zaliczany do serów twardych podpuszczkowych. Posiada zwartą jednorodną strukturę, oraz wyjątkowy, słodkawy, owocowoorzechowy posmak, który w miarę dojrzewania staje się coraz bardziej wyrazisty i złożony. Jest lekko pikantny.
Ser MARSZOWICKI doskonale nadaje się do wina. Świetnie komponuje się na desce serów oraz z wędlinami, jest idealny do tarcia i posypywania potraw. Dzięki temu, że świetnie się topi, tego rodzaju ser uważany jest za jeden z najlepszych serów do pieczenia i gotowania.
Przykładowe zastosowanie sera Marszowickiego:
- rewelacyjny do zapiekanek oraz do klasycznych tostów
- wyśmienity z konfiturami, orzechami oraz świeżymi i suszonymi owocami
- w postaci tartej nadaje się do sałatek i makaronów
- fantastyczny do zup oraz sosów
- wymagany dodatek do kurczaka i cielęciny w daniach kuchni francuskiej
- pięknie komponuje się z winem czerwonym, pasuje także do win musujących.
- konieczny element deski serów !
Oglądasz produkt o nazwie Ser Marszowicki firmy Manufaktura Serowara.
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Manufaktura Serowara Ser Marszowicki? Sprawdź listę składników:
Mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, substancja konserwująca: azotan potasu.
Producent marki Manufaktura Serowara opisuje Ser Marszowicki tak:
Ser Marszowicki to ser typu Gruyère wytwarzany z mleka krowiego pasteryzowanego, zaliczany do serów twardych podpuszczkowych. Posiada zwartą jednorodną strukturę, oraz wyjątkowy, słodkawy, owocowoorzechowy posmak, który w miarę dojrzewania staje się coraz bardziej wyrazisty i złożony. Jest lekko pikantny.
Ser MARSZOWICKI doskonale nadaje się do wina. Świetnie komponuje się na desce serów oraz z wędlinami, jest idealny do tarcia i posypywania potraw. Dzięki temu, że świetnie się topi, tego rodzaju ser uważany jest za jeden z najlepszych serów do pieczenia i gotowania.
Przykładowe zastosowanie sera Marszowickiego:
- rewelacyjny do zapiekanek oraz do klasycznych tostów
- wyśmienity z konfiturami, orzechami oraz świeżymi i suszonymi owocami
- w postaci tartej nadaje się do sałatek i makaronów
- fantastyczny do zup oraz sosów
- wymagany dodatek do kurczaka i cielęciny w daniach kuchni francuskiej
- pięknie komponuje się z winem czerwonym, pasuje także do win musujących.
- konieczny element deski serów !
inne produkty w kategorii sery żółte