Producent marki Kresto opisuje Ryż biały preparowany termicznie tak:
Ryż parboiled KRESTO zawsze sypki jest odporny na rozgotowanie, nie skleja się nawet po wielokrotnym odgrzewaniu i zawsze się udaje. Torebka umożliwia proste i szybkie przygotowanie sypkiego długoziarnistego ryżu.
w torebkach, zawsze sypki
KRESTO
Ryż biały preparowany termicznie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż na ostro
Składniki: 250 g ryżu, pęczek szczypiorku, pęczek pietruszki, pęczek trybuli, liść estragonu, pęczek koperku, zioła prowansalskie, pieprz, ząbek czosnku lub mała cebula.
Ryż przygotować zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Według własnego uznania ustalić odpowiednie proporcje użycia przypraw, następnie posiekać drobno pietruszkę, szczypiorek, koperek, trybulę, estragon. Zmielić pieprz, cebulę lub czosnek obrać i posiekać. Do ugotowanego, gorącego ryżu dodać przyprawy i wymieszać. Ryż na ostro nadaje się jako dodatek do pieczeni, drobiu, mięs z rożna lub jako proste danie w połączeniu z jajkiem, serem, warzywami, pieczonymi pomidorami, pieczarkami, itp.
Pudełko
Polska
Zapakowano dla:
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8,
96-100 Skierniewice
tel.: 46 835 14 40
Zapakowano dla:
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8,
96-100 Skierniewice
tel.: 46 835 14 40