Dowiedz się z jakich składników powstał produkt Ekologiczna kaszka wieloziarnista z Cornflakes, bezmleczna BIO marki Holle:
PŁATKI OWSIANE Demeter* 55%, płatki kukurydziane Demeter* 25%, kaszka ORKISZOWA Demeter* 20%, tiamina (zawartość witaminy zgodna z ustawą). * - składniki z upraw rolnictwa biodynamicznego. UWAGA: ZAWIERA GLUTEN.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G. PROSZKU: wartość energetyczna – 1526kJ/361kcal; tłuszcz – 4,79g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 1,0g; węglowodany – 65,2g, w tym cukier – 1,1g; białko – 10,6g; sól – 0,018g; tiamina (witamina B1) – 1,500mg. WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRZYGOTOWANEJ 1 PORCJI Z PEŁNYM MLEKIEM: wartość energetyczna – 800kJ/191kcal; tłuszcz – 6,8g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 3,8g; węglowodany – 23,4g, w tym cukier – 7,3g; białko – 7,5g; sól – 0,185g; tiamina (witamina B1) – 0,431mg.
Producent marki Holle opisuje Ekologiczna kaszka wieloziarnista z Cornflakes, bezmleczna BIO tak:
BEZ DODATKU CUKRU. Kaszka przeznaczona dla niemowląt i dzieci powyżej 10 miesiąca życia, jako część pełnowartościowej diety. Stanowi pełnowartościowe śniadanie w fazie wprowadzania do diety dziecka pokarmów stałych do przygotowania z mlekiem następnym lub z dodatkiem jakiegokolwiek mleka dla niemowląt (krowiego, koziego), napojem roślinnym lub wodą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Z PEŁNYM MLEKIEM: wlej 150ml mleka do talerza i dodaj 25g kaszki co odpowiada około 5 łyżek stołowych, po czym dokładnie wymieszaj, pozostaw 5 minut. Upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania ok. 37°C.
Z MELKIEM MATKI: przygotuj 170ml mleka modyfikowanego wg. dołączonej instrukcji, zgodnie ze sposobem przygotowania. Wlej mleko do talerza i dodaj 25g kaszki co odpowiada około 5 łyżek stołowych, po czym dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut. Upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania ok. 37°C.
WAŻNE INFORMACJE: Kaszka do spożycia powyżej 10 miesiąca życia. Należy postępować zgodnie z instrukcjami przygotowania. Właściwy stosunek dawkowania zawsze zapewni Twojemu dziecku niezbędne składniki odżywcze. Niewłaściwe przygotowanie może prowadzić do problemów zdrowotnych. Kaszkę przyrządzaj świeżo przed każdym posiłkiem. Zawsze przygotowuj odpowiednią ilość do spożycia. Nigdy nie podawaj ponownie nie zjedzonych wcześniej resztek. Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (ryzyko przegrzania). Nie gotować. Upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania ok. 37°C. Produkt powinien być tylko jednym z elementów zróżnicowanej diety niemowlęcia.