Diamant Cukier Trzcinowy żelujący
Zastanawiasz się nad zakupem produktu Cukier żelujący Trzcinowy marki Diamant?
Chcesz wiedzieć z czego wyprodukowano Diamant Cukier Trzcinowy żelujący? Sprawdź listę składników:
Wartości odżywcze (%) | Średnie wartości odżywcze w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1694 kJ |
398 kcal | |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 98 g |
w tym cukry | 98 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,02 g |
Producent marki Diamant opisuje Cukier żelujący Trzcinowy tak:
Nadaje im niepowtarzalny aromat i wyrazisty smak.
Produkt nie zawiera środków konserwujących.
Zawartość cukru w konfiturze gwarantuje w naturalny sposób jej dłuższe przechowywanie.
Zawartość cukru w konfiturze gwarantuje w naturalny sposób jej dłuższe przechowywanie.
Na 500 g przygotowanych owoców
1. Owoce obrać, usunąć pestki, szypułki, listki, skórkę (w zależności od rodzaju owoców). Odważyć 500 g i dokładnie rozdrobnić (np. blenderem).
2. Masę owocową połączyć z 500 g Cukru żelującego trzcinowego i przełożyć do wysokiego garnka.
3. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 4 minuty, nie zapominając o mieszaniu.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i zamknąć.
Konfitury z kawałkami owoców
Połowę owoców zmiksować, resztę pokroić, wymieszać z Cukrem żelującym trzcinowym. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Dalej postępować jak w przepisie powyżej.
Uwaga:
Jednorazowo maksymalnie można przygotować konfitury z dwóch opakowań
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
tel. 061-8665061
inne produkty w kategorii cukier